Sadba česneku pro podzimní výsadbu DUKÁT, TOPAZ, OZIMÁ SAZEČKA AKADO v prodeji! DO 31.10. SLEVA 10% NA ARANŽOVACÍ POTŘEBY. ZADEJTE KÓD 66659360 V KOŠÍKU :-)

Paprika zeleninová pálivá - Bhut Jolokia 15s /SHU 1050000/ EXPIRACE

 
Výprodej Efekt lupa
 

Extrémně pálivá paprička. Rostlina dorůstá kolem 100-150 cm. Plody jsou 5-8,5 cm dlouhé a 2,5-3 cm široké, se slabou křehkou stěnou a hladkým povrchem, dozrávající od zelené do červenooranžové barvy.

EXPIRACE 12/2024

Dostupnost Skladem (10 ks)
Můžeme doručit do
23.10.2024
Běžná cena 55 Kč
Ušetříte 27 Kč (–49 %)
28 Kč / ks    
Kód produktu 9811FO14
Značka Semo Smržice
Kategorie OSIVO Zeleniny a Květin
 

Capsicum annuum L. / Paprika ročná

Popis:

Bhut Jolokia - extrémně pálivá paprička. Rostlina dorůstá kolem 100-150 cm. Plody jsou 5-8,5 cm dlouhé a 2,5-3 cm široké, se slabou křehkou stěnou a hladkým povrchem, dozrávající od zelené do červenooranžové barvy. V dozrálých plodech po rozříznutí můžeme mnohdy sledovat na vnitřní stěně olejovité zažloutlékapičky, které pálí i na pokožce, protože obsahují vysoký podíl capsaicinu.

Chuť zralých plodů lze charakterizovat jako zpočátku suchou, s výrazným ovocným nádechem a s rychlým nástupem velmi ostré pálivosti. Chutí a ostrostí se tato paprička dá přirovnat k opravdovému zázraku. Pálivost je okolo 1 050 000 jednotek SHU. Papriky se využívají k vaření indických pokrmů, k nakládání či k sušení. Jejich výjimečná chuť dobře vynikne také v dezertech. Jsou vhodné k přípravě extrémně pálivých omáček.

BHUT JOLOKIA byla zapsána v roce 2007 do Guinnessovy knihy rekordů jako nejpálivější paprička na světě. Její prvenství sice již bylo překonáno, ale přesto je tato odrůda velice vyhledávána právě z důvodu její velké, ale relativně přijatelné pálivosti.

Podobné produkty

počet semen 15
výsadba spon 40x60cm
sklizeň červenec, srpen, září, říjen
místo pro pěstování venkovní, skleník, foliovník
předpěstování leden, únor
výsadba květen
serie chilli

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: