Salát jarní - Hakon (SM-HAK) PROFI polní 0,6g
Popis
Středně raná odrůda hlávkového salátu s velkými hlávkami o hmotnosti 350-450 g. Listy jsou žlutozelené, mírně bublinaté, pevné, silné a křehké. Nereaguje na délku dne předčasným vybíháním a lze jej pěstovat po celý rok. V zimním a předjarním období v rychlírnách (skleníky, fóliovníky, pařeniště), od jara až do pozdního podzimu ve volné půdě. Doporučujeme zejména pro pěstování ve volné půdě od jara až do podzimu. Doporučený spon je 30x30 cm. Typově nahrazuje Maraton. Vyniká vysokou odolností proti plísni salátové, velmi dobrou skladovatelností a vysokou tolerancí vůči podehnívání.
Salát hlávkový / Lactuca sativa L. var. capitata L.
Popis:
Salát vyžaduje dobrou, dostatečně vzdušnou půdu v II. trati. Je náročný na zásobení živinami v okamžitě přijatelné formě. Doporučujeme osluněné polohy. Při výsevu přímo na záhon vyséváme semena mělce do řádků nebo po špetkách ve sponu 25 x 25 až 30 x 30 cm a rostliny po vzejití vyjednotíme. Pro předpěstování sadby vyséváme semena mělce do truhlíků a ve stadiu tvorby pravých listů rostlinky pikýrujeme do sponu 4 x 4 cm. Teploty ve dne udržujeme v rozmezí 16 – 20oC, v noci 4 - 6oC. Vysazujeme při 4 - 6 pravých listech mělce na záhon tak, abychom nezahrnuli srdéčko rostliny. Zavlažujeme pravidelně menšími dávkami vody.
HTS: 1 – 1,5 g
V 1 g: 800 - 1000 semen
Výsev: listopad - leden
Sklizeň: únor - duben
Odrůda:
HAKON (SM-HAK) (kód 3807) - středně raná odrůda hlávkového salátu s velkými hlávkami o hmotnosti 350-450 g. Listy jsou žlutozelené, mírně bublinaté, pevné, silné a křehké. Nereaguje na délku dne předčasným vybíháním a lze jej pěstovat po celý rok. V zimním a předjarním období v rychlírnách (skleníky, fóliovníky, pařeniště), od jara až do pozdního podzimu ve volné půdě. Doporučujeme zejména pro pěstování ve volné půdě od jara až do podzimu. Doporučený spon je 30x30 cm. Typově nahrazuje Maraton. Vyniká vysokou odolností proti plísni salátové, velmi dobrou skladovatelností a vysokou tolerancí vůči podehnívání.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.