Zvěřinové biftečky
Snadná a elegantní úprava zvěřiny.
Náročnost | |
---|---|
Cena | |
čas | 40 minut |
Zvěřinové maso obsahuje podstatně víc živin, minerálů a vitaminů, než maso jatečné. Proto bychom neměli opomínat jeho zařazení do našeho jídelníčku.
Postup přípravy
- Maso z libovolného kusu zvěřiny (jelen, srnec, daněk atd.) očistěte, odblaňte a nakrájejte na drobné kousky. Maso osolte a okořeňte mletým divokým kořením či směsí divočina a spolu s pokrájeným uzeným bokem a 150ml vody vše rozsekejte ve strojku na hladkou fáš.
- Na pánvi nebo rendlíku osmahněte v části sádla drobně nakrájenou či nastrouhanou kořenovou zeleninu, po chvíli přidejte cibuli a když vše zavoní přidejte protlak, sůl máslo a červené víno. Vše pozvolna poduste několik minut, aby zelenina změkla. Dbejte však na to, aby zůstala na skousnutí pevná a chutná.
- Na zbylém sádle pečte stejnoměrné medailonky upravené z masové směsi. Opékejte je zprudka z obou stran a pak je přeložte na dušenou směs zeleniny. Tam je nechte asi deset minut dotáhnout pod poklicí na mírném teple.
- Před podáváním doplňte do rychlého zeleninového ragú brusinkový kompot a spolu se šťavnatými biftečky a snítkou bylinek vše upravte na talíř.
- Jako přílohu můžete zvolit špecle, halušky, brambory či bramborové placky. Biftečky budou výborné doplněné ostrým jeřabinovým kompotem nebo krátce povařenými jedlými jeřabinami. Ty totiž pokrmu přidají neopakovatelnou trpkost a chuť.